Zásady spracovania osobných údajov


spoločnosti Princor s.r.o., so sídlom Dobrovičova 117/10, 811 09 Bratislava, IČO: 43 836 356, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel: Sro, Vložka č.: 49074/B (ďalej len ako „predávajúci“) pri prevádzke internetového obchodu prostedníctvom domény www.lenkasmonkeys.com (ďalej len „internetový obchod“)
(ďalej len ako „Zásady“)
1. Úvodné ustanovenia

    Predávajúcim sa v zmysle týchto Zásad označuje spoločnosť Princor s.r.o., so sídlom Dobrovičova 117/10, 811 09 Bratislava, IČO: 43 836 356, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel: Sro, Vložka č.: 49074/B (ďalej len ako „predávajúci“). Predávajúci a kupujúci sa ďalej spolu označujú ako „zmluvné strany“)

    Kontakty: lenka@lenkasmonkeys.com
    Zákaznícka linka: 00 421 908 677 253

    Predávajúci oznamuje týmto kupujúcemu resp. dotknutej osobe (ďalej ako „kupujúci“ alebo „dotknutá osoba“), že v súlade s ust. § 15 ods. 1 písm. e) bod 3 a bod 4 zákona č. 122/2013 o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení (ďalej len “ZnOOÚ“) pri spracúvaní osobných údajov kupujúceho sa predpokladá, že osobné údaje kupujúceho budú poskytnuté a sprístupnené tretím stranám, resp. okruhu príjemcov uvedeným v bode 2.23. Internetový obchod www.lenkasmonkeys.com je spravovaný spoločnosťou Shopify Inc. (ďalej len „Shopify“). Shopidy poskytuje predávajúcemu platformu internetového obchodu, ktorá umožňuje vám predávať výrobky a poskytovať služby. Vaše osobné údaje sú uložené prostredníctvom Shopify pamäte, databáz a všobecných Shopify aplikácií. Shopify ukladá Vaše údaje a zabezpečuje ochranu servru za firewall.  

    2. Osobné údaje a ich ochrana

    2.1. Zmluvné strany sa dohodli, že kupujúci v prípade, že je fyzickou osobou, je povinný oznámiť predávajúcemu svoje meno a priezvisko, adresu trvalého bydliska vrátane PSČ, číslo telefónu a e-mailovú adresu.

    2.2. Kupujúci poskytuje osobné údaje predávajúcemu dobrovoľne za účelom splnenia jeho povinností vyplývajúcich z kúpnej zmluvy a ďalšej komunikácie s ním. Bez ich poskytnutia predávajúci nemôže riadne plniť zmluvu s kupujúcim a preto ju nebude možné s kupujúcim ani uzavrieť. Účelom spracúvania týchto osobných údajov je vystavenie daňového dokladu, predzmluvné vzťahy, identifikácia kupujúceho, potvrdenie objednávky a to telefonicky alebo prostredníctvom elektronickej pošty, doručenie tovaru, registrácia na internetovom obchode www.lenkasmonkeys.com, realizovanie marketingových aktivít, informácii o novinkách a akciových ponukách.

    2.3. Predávajúci spracúva osobné údaje dotknutej osoby na marketingové účely na základe ich žiadosti resp. súhlasu dotknutej osoby v súlade s § 11 ods. 1 ZnOOÚ. Dotknutá osoba prejaví svoj súhlas so spracúvaním osobných údajov na tento účel pri objednaní tovaru prostredníctvom internetového obchodu www.lenkasmonkeys.com, pri registrácii na internetovom obchode www.lenkasmonkeys.com alebo iným vhodným spôsobom. Dotknutá osoba vyjadruje svoj súhlas zaškrtnutím príslušného políčka pred odoslaním objednávky alebo pri registrácii na internetovom obchode www.lenkasmonkeys.com, aby predávajúci spracoval a uschovával jej osobné údaje v rozsahu meno, priezvisko, e-mailová adresa pri činnosti predávajúceho týkajúcej sa zasielania informácií o novinkách a akciových ponukách a spracovával ich vo svojom informačnom systéme Marketing. Kupujúci udeľuje predávajúcemu tento súhlas na dobu určitú do splnenia účelu spracúvania osobných údajov kupujúceho

    2.4.Predávajúci týmto oznamuje kupujúcemu, že v zmysle ust. § 10 ods. 3 písm. b) ZnOOÚ bude predávajúci ako prevádzkovateľ v procese uzatvárania kúpnej zmluvy spracúvať osobné údaje kupujúceho bez jeho súhlasu ako dotknutej osoby, keďže spracúvanie osobných údajov kupujúceho bude vykonávané predávajúcim v predzmluvných vzťahoch s kupujúcim a spracúvanie osobných údajov kupujúceho je nevyhnutné na plnenie z kúpnej zmluvy, v ktorej vystupuje kupujúci ako jedna zo zmluvných strán.

    Kupujúci môže zaškrtnutím príslušného políčka pred odoslaním objednávky vyjadriť svoj súhlas v zmysle ust. § 11 ods. 1 zákona o ochrane osobných údajov, aby predávajúci spracoval a uschovával jeho osobné údaje, najmä tie, ktoré sú uvedené vyššie a/alebo ktoré sú potrebné pri činnosti predávajúceho týkajúcej sa zasielania informácií o nových produktoch, zľavách a akciách na ponúkaných tovaroch a spracovával ich vo všetkých svojich informačných systémoch, týkajúcich sa zasielania informácií o nových produktoch, zľavách a akciách na ponúkaných tovaroch. Kupujúci udeľuje predávajúcemu tento súhlas na dobu určitú do splnenia účelu spracúvania osobných údajov kupujúceho. Predávajúci po splnení účelu spracúvania zabezpečí bezodkladne likvidáciu osobných údajov kupujúceho. Súhlas so spracovaním osobných údajov môže kupujúci odvolať kedykoľvek písomnou formou. Súhlas zanikne v lehote 1 mesiaca od doručenia odvolania súhlasu kupujúcim predávajúcemu.

    2.5. Kupujúci má právo a možnosť aktualizovať osobné údaje priamo v on-line režime na web stránke internetového obchodu, v zákazníckej sekcii, ihneď po prihlásení.

    2.6. Predávajúci vyhlasuje, že v súlade s ust. § 6 ods. 2 písm. c) ZnOOÚ osobné údaje bude získavať výlučne na účel uvedené v bode 2.2. týchto všeobecných obchodných podmienok.

    2.7. Predávajúci vyhlasuje, že v súlade s ust. § 6 ods. 2 písm. e) ZnOOÚ zabezpečí, aby sa osobné údaje spracúvali a využívali výlučne spôsobom, ktorý zodpovedá účelu, na ktorý boli zhromaždené.

    2.8. Predávajúci vyhlasuje, že v súlade s ust § 6 ods. 2 písm. i) ZnOOÚ bude spracúvať osobné údaje v súlade s dobrými mravmi a bude konať spôsobom, ktorý neodporuje ZnOOÚ ani iným všeobecne záväzným právnym predpisom a ani ich nebude obchádzať.

    2.9. Kupujúci má právo na základe písomnej žiadosti od predávajúceho vyžadovať

    1/ potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o nej spracúvané,

    2/ vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní osobných údajov v informačnom systéme v rozsahu:

    1. a) identifikačné údaje predávajúceho a zástupcu predávajúceho, ak bol vymenovaný,
      b) identifikačné údaje sprostredkovateľa; to neplatí, ak predávajúci pri získavaní osobných údajov nepostupuje podľa § 8 ZnOOÚ,
      c) účel spracúvania osobných údajov,
      d) zoznam osobných údajov alebo rozsah osobných údajov podľa § 10 ods. 4 prvej vety ZnOOÚ a
      e) doplňujúce informácie, ktoré sú s ohľadom na všetky okolnosti a podmienky spracúvania osobných údajov potrebné pre kupujúceho na zaručenie jej práv a právom chránených záujmov v rozsahu najmä:
      - poučenie o dobrovoľnosti alebo povinnosti poskytnúť požadované osobné údaje; ak predávajúci získava osobné údaje kupujúceho na základe súhlasu kupujúceho podľa § 11 ZnOOÚ, oznámi jej aj čas platnosti súhlasu, a ak kupujúceho povinnosť poskytnúť osobné údaje vyplýva z priamo vykonateľného právne záväzného aktu Európskej únie, medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo zákona, predávajúci oznámi kupujúcemu právny základ, ktorý jej túto povinnosť ukladá, a upovedomí ju o následkoch odmietnutia poskytnúť osobné údaje,
      - okruh príjemcov, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že im budú osobné údaje sprístupnené,
      - tretie strany, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že im budú osobné údaje poskytnuté,
      - okruh príjemcov, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že im budú osobné údaje sprístupnené,
      - tretie strany, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že im budú osobné údaje poskytnuté,
      - okruh príjemcov, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že im budú osobné údaje sprístupnené,
      - formu zverejnenia, ak majú byť osobné údaje zverejnené,
      - tretie krajiny, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že sa do týchto krajín uskutoční prenos osobných údajov,

    2.10. Pri vydaní rozhodnutia podľa odseku 2.14. je kupujúci oprávnený oboznámiť sa s postupom spracúvania a vyhodnocovania operácií:
    1/ vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje na spracúvanie,
    2/ vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
    3/ opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
    4/ likvidáciu jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,
    5/ likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona,
    6/ blokovanie jej osobných údajov z dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak predávajúci spracúva osobné údaje na základe súhlasu kupujúceho.

    2.11. Právo kupujúceho podľa bodu 24.10. bodu 3 a 4 možno obmedziť, len ak takéto obmedzenie vyplýva z osobitného zákona alebo jeho uplatnením by bola porušená ochrana kupujúceho, alebo by boli porušené práva a slobody iných osôb.

    2.12. Kupujúci na základe bezplatnej písomnej žiadosti má právo u predávajúceho namietať voči
    1/ spracúvaniu jej osobných údajov, o ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely priameho marketingu bez jej súhlasu, a žiadať ich likvidáciu,
    2/ využívaniu titulu, mena, priezviska a adresy kupujúceho na účely priameho marketingu v poštovom styku, alebo
    3/ poskytovaniu titulu, mena, priezviska a adresy kupujúceho na účely priameho marketingu.

    2.13. Kupujúci na základe písomnej žiadosti alebo osobne, ak vec neznesie odklad, má právo u predávajúceho kedykoľvek namietať voči spracúvaniu osobných údajov v prípadoch podľa § 10 ods. 3 písm. a), e), f) alebo g) ZnOOÚ vyslovením oprávnených dôvodov alebo predložením dôkazov o neoprávnenom zasahovaní do jej práv a právom chránených záujmov, ktoré sú alebo môžu byť v konkrétnom prípade takýmto spracúvaním osobných údajov poškodené; ak tomu nebránia zákonné dôvody a preukáže sa, že námietka kupujúceho je oprávnená, predávajúci je povinný osobné údaje, ktorých spracúvanie kupujúci namietal, bez zbytočného odkladu blokovať a zlikvidovať ihneď, ako to okolnosti dovolia.

    2.14. Kupujúci na základe písomnej žiadosti alebo osobne, ak vec neznesie odklad, ďalej má právo u predávajúceho kedykoľvek namietať a nepodrobiť sa rozhodnutiu predávajúceho, ktoré by malo pre ňu právne účinky alebo významný dosah, ak sa také rozhodnutie vydá výlučne na základe úkonov automatizovaného spracúvania jej osobných údajov. Kupujúci má právo žiadať predávajúceho o preskúmanie vydaného rozhodnutia metódou odlišnou od automatizovanej formy spracúvania, pričom predávajúci je povinný žiadosti kupujúceho vyhovieť, a to tak, že rozhodujúcu úlohu pri preskúmaní rozhodnutia bude mať oprávnená osoba; o spôsobe preskúmania a výsledku zistenia predávajúci informuje kupujúceho v lehote podľa bodu 2.21. Kupujúci nemá toto právo iba v prípade, ak to ustanovuje osobitný zákon, v ktorom sú upravené opatrenia na zabezpečenie oprávnených záujmov kupujúceho, alebo ak v rámci predzmluvných vzťahov alebo počas existencie zmluvných vzťahov predávajúci vydal rozhodnutie, ktorým vyhovel požiadavke kupujúceho, alebo ak predávajúci na základe zmluvy prijal iné primerané opatrenia na zabezpečenie oprávnených záujmov kupujúceho.

    2.15. Ak kupujúci uplatní svoje právo

    1/ písomne a z obsahu jej žiadosti vyplýva, že uplatňuje svoje právo, žiadosť sa považuje za podanú podľa tohto zákona; žiadosť podanú elektronickou poštou alebo faxom kupujúci doručí písomne najneskôr do troch dní odo dňa jej odoslania,

    2/ osobne ústnou formou do zápisnice, z ktorej musí byť zrejmé, kto právo uplatnil, čoho sa domáha a kedy a kto vyhotovil zápisnicu, jeho podpis a podpis kupujúceho; kópiu zápisnice je predávajúci povinný odovzdať kupujúcemu,

    3/ u sprostredkovateľa podľa bodu 1 alebo 2 tohto odseku, je ten povinný túto žiadosť alebo zápisnicu odovzdať predávajúcemu bez zbytočného odkladu.

    2.16. Kupujúci pri podozrení, že jeho osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú, môže podať Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov.

    2.17. Ak Kupujúci nemá spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu, jej práva môže uplatniť zákonný zástupca.

    2.18. Ak kupujúci nežije, jej práva, ktoré mala podľa tohto zákona, môže uplatniť blízka osoba.

    2.19. Žiadosť kupujúceho podľa bodu 2.9., 2.10. 1/, 3/ až 6, a bodu 2.12. až 2.14. vybaví predávajúci bezplatne.

    2.20. Žiadosť kupujúceho podľa bodu 2.10. 2/ vybaví predávajúci bezplatne okrem úhrady vo výške, ktorá nemôže prekročiť výšku účelne vynaložených vecných nákladov spojených so zhotovením kópií, so zadovážením technických nosičov a s odoslaním informácie kupujúcemu, ak osobitný zákon neustanovuje inak.

    2.21. Predávajúci je povinný písomne vybaviť žiadosť kupujúceho podľa odsekov 2.19. a 2.20. najneskôr do 30 dní odo dňa doručenia žiadosti

    2.22. Obmedzenie práv kupujúceho podľa bodu 2.11. predávajúci bez zbytočného odkladu písomne oznámi kupujúcemu a Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

    2.23. Predávajúci vyhlasuje, že v súlade s ust. § 15 ods. 1 písm. b) a  e) bod 6. ZnOOÚ spracúva osobné údaje kupujúceho na účely uvedené v bode 2.2. týchto podmienok prostredníctvom Shopify Inc., 150 Elgin Street, Suite 800, Ottawa, ON K2P 1L4, Kanada, ako sprostredkovateľa, a zároveň kupujúcemu oznamuje, že predpokladá, že sa do tretej krajiny, a to USA, uskutoční prenos osobných údajov. Kupujúci s tým vyjadruje súhlas okliknutím príslušného políčka v sekcii „Dokonči objednávku“.

    2.24. Zaškrtnutím políčka pred odoslaním objednávky kupujúci vyjadruje, že sa oboznámil s týmito zásadami, v plnom rozsahu porozumel ich obsahu a že s nimi súhlasí.

    3. Bezpečnosť

    Ak poskytnete údaje v súvislosti s platobnou kartou, tieto údaje budú zašifrované použitím bezpečnej socket layer technolóie (SSL) a uložené s AES-256 šifrovaním. Napriek tomu, že žiadna metóda prenosu údajov cez internet alebo elektornickú pamäť nie je 100% bezpečná, predávajúci dodržiava PCI-DSS požiadavky a impementuje dodatočne všobecné štandardy používane pri eketronickom obchodovaní. Kupujúci môže platiť prostredníctvom služby „paypall“ alebo priamo cez platobnú bránu na dokončenie nákupu. Shopify ukladá údaje creditnej karty kupujúceho a tieto sú zašifrované prostredníctvom „Payment Card Industry Data Security“ štadnardov (PCI-DSS). Údaje o nákupe sú uložené len po nevyhnutnú dobu na uskutočnenie platobnej transakcie. Po jej dokončení akékoľvek údaje o platbe sú vymazané. Všetky priame platby prostredníctvom platobnej brány zachovávajú PCI-DSS štandardy a sú riadené PCI Radou Bezpečnostných Štandardov (z anglického „Security Standards Council“), ktorá zodpovedá spoločným snahám značiek ako Visa, MasterCard, American Express and Discover. PCI-DSS požiadavky pomáhajú zabezpečiť bezpečné zaobchádzanie s údajmi o platobnej karte pri platbe cez internetový obchod www.lenkasmonkeys.com. Pre viac informácii sa je potrebné sa oboznámiť s Shopify obchodnými podmienkami (https://www.shopify.com/legal/terms) alebo Shopify Zásadami ochrany osobných (https://www.shopify.com/legal/privacy).

    4. Cookies

    Toto je zoznam používaných cookkies, ktorý Shopify poskytuje, aby sa mohol kupujúci rozhodnúť, či ich deaktivuje:

    _session_id, _shopify_visit, _shopify_uniq, cart, _secure_session_id, PREF.